Skip Navigation LinksBlog

​​​​Blog​
18 augustus 2021

De voordelen van SharePoint

SharePoint is een veilig Microsoft platform voor het opslaan, delen, organiseren en gebruiken van informatie. Dit platform wordt gebruikt voor het opzetten van een website voor informatie-uitwisseling en online samenwerking binnen een groep of organisatie, zoals dat vaak op een intranet gebeurt.​ 

De kracht en onderscheidend vermogen van SharePoint is dat het programma een oplossing biedt voor organisatorische uitdagen op ICT-gebied. SharePoint is erop gericht de digitale samenwerking binnen je organisatie te stroomlijnen en vereenvoudigen. Hierdoor heeft je organisatie één ​gecentraliseerd digitaal platform waar al je werknemers toegang tot hebben. 

Veilig en snel

E-mail, een lokale schijf of netwerkschijf zijn niet de meest veilige plekken. Met name de beveiliging van deze opslaglocaties is minder sterk dan die van een clouddienst zoals een SharePoint omgeving. Documenten zijn gearchiveerd in afgesloten archieven (SharePoint documentbibliotheken), waarin enkel de bevoegde medewerkers toegang hebben. Door middel van autorisatie worden privacygevoelige documenten afgeschermd en is er geen risico op datalekken.

Daarnaast vergt het nogal wat werk om bestanden op te slaan op een lokale schijf: eerst het bestand opslaan, vervolgens de mail openen, daarna het bestand als bijlage toevoegen, vervolgens het bestand verzenden. Door het gebruik van SharePoint zijn deze stappen allemaal overbodig. Je medewerkers werken online binnen de 365-omgeving waar ook SharePoint onderdeel van uitmaakt. 

Geavanceerde zoekfunctie

SharePoint beschikt over een geavanceerde zoekfunctie. Ook het zoeken van documenten binnen SharePoint wordt beperkt door middel van autorisatie. Zoeken van documenten in documentbibliotheken worden enkel in het zoekresultaat weergegeven indien de betreffende persoon hiervoor is geautoriseerd. 

Wanneer je SharePoint als Document Management Systeem (DMS) gebruikt, kun je instellen wie er toegang heeft tot het raadplegen en aanpassen van de verschillende bestanden. Er kan ook nagegaan worden wie welke aanpassingen heeft doorgevoerd in een bepaald document. 

Overal toegankelijk

SharePoint is voor iedereen met inloggegevens altijd en overal toegankelijk. Ongeacht waar of wanneer. Buitengewoon handig wanneer je medewerkers onderweg zijn of thuiswerken.

Eén overzicht

Met SharePoint is het mogelijk om bijna alle datagegevens uit andere programma's aan SharePoint te koppelen en te verenigen tot één overzichtelijk rapport. Het programma combineer namelijk gegevens van diverse bronnen en brengt deze vervolgens samen. Dit gebeurt middels technische integratie in Microsoft Office, maar ook in Microsoft Access en andere systemen die op SQL zijn gebouwd.

Wil jij ook een alomvattend online Document Management Systeem (DMS) voor jouw vereniging? Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Het team van Windex staat je voor klaar!